Decor In portal i novosti u Hobby Art Centru

Nakon što su, u drugoj polovini septembra, u Hobby art centru ugostili poznatog umjetnika i kreativca iz Grčke Tzanidakisa Antonisa, već se spremaju da dočekaju gošću iz Beograda, Karin Palalić.

“Gospodin Antonis je zaista veliki umjetnik, regionalno poznat i već je drugi put u Sarajevu i u Hobby Art Centru. Ovaj put je posjetio i Mostar. Kreativcima se dopalo raditi sa njim i učiti neke nove tehnike koje dolaze iz drugog podneblja. Sad, u oktobru, već smo najavili radionice sa gospođom Karin Palalić, kaja nam dolazi iz Beograda. Također je po drugi put sa nama. Karin je kreativka koja radi decoupage radionice, njen stil je prepoznatljiv. Donosi na naše prostore rusku školu. Napomenućemo da je decoupage tehnika, svoj procvat doživjela u Rusiji i da vrhunski maistori dolaze odatle. Karin je putovala u Moskvu i učila, tu je stekla i cerifikat instruktorice „tagil“ tehnike. Sva ta svoja znanja i vještine će još jednom podjeliti sa sarajevskim kreativcima i kreativkama”, za naš portal izjavila je direktorica Centra, Adisa Tufo.

Najave radionica sa Karin su već objavljene na portalu www.hobby.ba i na oficijalnoj Facebook stranici.

Pored gostujućih radionica, u Hobby Art Centru možete prisustvovati različitim eventima koje osmišljava i predvode obrazovani i edukovani umjetnici i kreativci iz Sarajeva.

“U veoma burnom peroidu koji je iza nas imali smo nekoliko značajnih projekata. Održali smo dvije radionice u Savezu Sumero – centru za pomoć i osposobljavanja osoba sa invaliditetom. Također u organizaciji Saveza Sumero, u sklopu obilježavanja dječije nedelje, 5.oktobra učestvujemo u cjelodnevnim radionicama za djecu u Bošnjačkom Kulturnom Centru u Sarajevu. Pridružili smo se sa prezentacijama kreativnih tehnika i otvaranju studentrskog paviljona na Internacionalnom Burc Univerzitetu, na Ilidži. Tu smo svi malo više naučili o reciklaži i restauraciji”, saopćila nam je Tufo.

Hobby Art Centar nastavlja sa aktivnostima i proširenjem svog poslovanja i djelovanja. U novembru slave treći rođendan, naravno radno, inspirativno i kreativno i sa novim gostima iz regiona.