O nama

Hobby Art Centar Sarajevo započeo je sa radom krajem oktobra 2013. godine nakon uočavanja potrebe za popunjavanjem ponude za kreativce, umjetnike i hobiste. Želja nam je bila omogućiti kreativcima jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i materijala na jednom mjestu.

Našu ponudu stalno proširujemo i nastojimo prilagoditi zahtjevima klijenata čije sugestije uvijek rado primamo. Istovremeno, putem prezentacija, radionica i kurseva želimo olakšati upoznavanje s raznim hobi materijalima i tehnikama.

Od 2018. godineproširili smo ponudu velikim brojem hobi dodataka - pozamanterija, od igala i traka, pa sve do rajfešlusa i čipke.

Bilo da želite da slikate, napravite neki novi predmet, pogodan i za svakodnevno korištenje ili želite da promijenite neki stari komad namještaja, ili da se zaigrate uz iglu, vunu i konac u našem Creative Corneru ćete dobiti kako savjet, tako i potrebne materijale da biste svoju zamisao uspješno sproveli u djelo.

Hobby Art Centar nudi različite individualne i grupne radionice za odrasle, ali i one najmlađe. Obrađujemo decoupage tehniku, salvetne tehnike na drvetu, staklu, tekstilu, One Stroke Painting, slikanje na svili, klasicnocrtanje i slikanja, ebru – slikanje na vodi, izrada nakita, enkaustiku, rad na foliji, scrapbooking, pletemo i filcamo. Pored domaćih učesnika, Hobby Art Centar ugošćuje i regionalne kreativce i stručnjake koji donose nove trendove i savjete iz kreativnog sektora. Radionice se stalno osvježavaju i osmišljavaju tako da svako ponešto može naći za sebe.

Također, organizujemo proslave dječijih rođendana - a tema radova može biti po vašem izboru - od likova iz crtića, cvijeća ili bilo čega drugog što vaše dijete voli i želi.

Možete nas pronaći u Sarajevu. Naš Hobby Art Centar - Creative Corner ili Megacentar nalazi se na Marijin Dvoru, u ulici Valtera Perića br. 4, a pored maloprodaje, nudimo i mogućnost veleprodaje u našem sjedištu na Ildiži, naselje Pejton u ulici Edhema Eke Džubura 48D. 

Na našim web stranicama želimo vam predstaviti našu ponudu, pokazati različite tehnike i mogućnosti realizacije vaših kreativnih ideja, te time probuditi vašu kreativnost. Svaki vaš prijedlog bit će nam novi poticaj i izazov kako bi i ubuduće što bolje razvijali našu ponudu prema vašim željama.

Vama smo na usluzi svakim radnim danom, osim nedelje od 9:00 do 21:00 sati na Marijin Dvoru u Creativ Corneru, i od 08:00 do 16:30 sati u naselju Pejton, ul. Edhema Eke Džubura 48D.

Želite li probati nešto sasvim novo, napraviti novi ukrasni predmet za vaš dom ili možda pokloniti nekome originalni poklon, mi smo pravo mjesto koje trebate posjetiti – VAŠ Centar kreativnosti, ljepote i dobrog raspoloženja – HOBBY ART CENTAR.