Tea Jurković - majstor decoupage i OSP tehnike u Sarajevu i Mostaru

7. novembra smo, za sve ljubitelje kreativnosti, pripremili cjelodnevne prezentacije hobi tehnika. Vidjet ćete toliko toga novog i originalnog, naučit ćete puno o Servo bojama i medima i sigurno ćete uživati u druženju sa našom gošćom. Ulaz je besplatan. 

 

Detaljan opis radionica 8. i 9.  novembra

Strukture i reljefi (45,00 KM)

- Fini detaljistički motivi čipke koju radimo tankim konturnim pastama preko naglašeno-reljefne podloge koju radimo mixom kreativnih tehnika. Decoupage tehnika na potpuno drugačiji način.

Ombre efekti i mramor (40,00 KM)

- Postizanje popularnog "ombre efekta" (pretapanje boja bez jasno vidljive gradacije) i mix tehnika kojima postižemo realističan dojam - sjajne mramorne podloge. Na ovoj radionici radimo sa medijima za staklo bez obzira što se radi o podlozi od MDF-a.

OSP - one stroke painting (55,00KM)

3D decoupage (45,00KM)

- Izdizanje decoupage motiva s podloge na nov način, hiperdimenzioniranje cvjetnih latica uz pomoć masa za modeliranje i reljefnih pasti. Cijelu priču s ove radionice radimo u kombinaciji sa tehnikom decoupage-a na tamnoj podlozi.

Kamena čipka i stakleni efekti (40,00KM)

- Izrada kamene čipke uz pomoć strukturne paste, rad sa šablonama i miješanje različitih medija za postizanje reljefnih podloga. Nov način korištenja završnih glossy lakova koji u konačnici daju zanimljive staklene efekte koje po želji polaznica toniramo ili ostavljamo u natur "prozirnoj" varijanti.

Patchvork decoupage (45,00KM)

- Uz pomoć decoupage tehnike radimo vjernu imitaciju patchworka sa tekstilom – koristimo i uljane boje te šablone koje ćemo sami naučiti raditi. Bilo kojem predmetu podarite patchwork izgled ovom zaraznom i veselom tehnikom.

Napomena:

Na svakoj radionici radimo decoupage, ali svaki put na drugačiji način. Svi radovi će biti odrađeni od početka pa do završnog lakiranja. Koristit ćemo jako puno različitih medija od kojih ćemo neke stare koristiti na potpuno nov način. Uljane boje igraju važnu ulogu u raznim efektima koje postižemo. Modeliranje, izrada vlasititih shema i šablona, precizan rad s tankim konturama preko ručno odrađenih predložaka.

Kombinacija medija namijenjenih staklu na drvenim predmetima. Mnoštvo trikova s već dobro poznatim medijima na nov način za postizanje potpuno novih efekata.

Nemoguće je vrlo precizno pojasniti sve što će se raditi na svakoj od pojedinih radionica jer u tom slučaju bi za svaku trebao biti napisan detaljan postupak što je nemoguće. Ovo što je izdvojeno je ono što je najkarakterističnije za svaku od njih. Važno je napomenuti kako će se snaći i potpuni početnici, ali i svi oni koje već imaju određeno iskustvo u navedenim tehnikama zasigurno će biti ugodno iznenađeni novim tehnikama i načinima korištenja doro poznatih medija.

Vaša Tea Jurković

*Sve prijave za naznačene termine molimo vas da izvršite na vrijeme na telefon +387 33 651 058 ili na naš mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Tek nakon izvršene uplate na naš račun br. 1860001059137010 ili na blagajni u trgovini, vaša prijava će se smatrati potvrđenom. Hvala vam na povjerenju ♥

Tea Jurković u Mostaru

 

Kreativne radionice 4. i 5. novembra

Najavljujemo vrhuske "kreativne radionice by Tea Jurković", u Mostaru.

OSP - 55,00KM

Napredni decoupage projekt - 45,00KM

Kraljevska kutija - 45,00KM

Salvete i reljefi - 35,00KM.                                

Sve prijave za naznačene termine molimo vas da izvršite na vrijeme na telefon +387 33 651 058 ili na naš mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Tek nakon izvršene uplate na naš račun br. 1860001059137010 ili na blagajni u dućanu, vaša prijava će se smatrati potvrđenom. Hvala vam na povjerenju ♥