Kompanija Čip Sistemi dobitnica Zvijezde bonitetne pouzdanosti

Kompanija "Čip Sistemi" jedna je od dobitnica Zvijezde bonitetne pouzdanosti,  koju nam je u sklopu Druge Business Leadership konferencije dodijelila  kompanija "LRC" iz Sarajeva.

Čip Sistemi su Zvijezdom bonitetne pouzdanosti nagrađeni za svoje poslovanje koje rezultira neovisnim i mjerljivim ocjenama našeg tržišnog kredibiliteta, te su s tim u vezi Čip Sistemi prepoznati kao poželjni poslovni partneri.

Certifikat bonitetne pouzdanosti je dokument koji izdaje LRC d.o.o. privrednim subjektima na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara za koje je moguće procijeniti visok stepen vjerovatnoće da se radi o finansijski pouzdanom partneru.

Prema stručnom mišljenju i analizi izdavaoca certifikata LRC d.o.o., nosilac certifikata bonitetne pouzdanosti je sa stanovišta raspoloživih sredstava i finansijske situacije kao i trenutnih poslovnih aktivnosti pouzdan privredni subjekt, za koji postojeći i budući poslovni partneri mogu s velikim stepenom pouzdanosti pretpostaviti da u budućem kratkoročnom vremenskom periodu od najmanje jedne godine ne bi trebao biti podložan značajnijim finansijskim problemima ili poteškoćama koje mogu izazvati poduzimanje mjera koje u značajnoj mjeri mogu utjecati na poslovanje predmetnog subjekta.

 

Certifikat boniteta potvrđuje da su finansijsko stanje i opće poslovanje iznad prosjeka i da se nosilac Certifikata boniteta nalazi među 12,9% najpouzdanijih kompanija u Bosni i Hercegovini.